OPLEIDING “Voetreflexologie bij kanker”

Ben je klaar om jouw vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en een unieke bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van jouw cliënten?

De opleiding Oncoreflexologie biedt jou de kans om een waardevolle specialisatie te verwerven binnen de wereld van de massage en reflexologie.

Oncoreflexologie is een gespecialiseerde vorm van reflexologie die zich richt op de ondersteuning van kankerpatiënten. Deze therapie helpt bij het verlichten van bijwerkingen van kankerbehandelingen, zoals misselijkheid, vermoeidheid, pijn en stress. Door het stimuleren van speciefieke reflexpunten op de voeten, kan je het zelfhelend vermogen van het lichaam activeren en zo het welzijn van je cliënten bevorderen.

Waarom kiezen voor Oncoreflexologie?

* Unieke expertise: Met een diploma in Oncoreflexologie onderscheid je jezelf als een specialist in een nichegebied dat steeds meer erkend en gewaardeerd wordt in de gezondheidszorg.

* Holistische benadering: Deze opleiding leert je niet alleen over de fysieke aspecten van kanker en de bijbehorende behandelingen, maar ook over de emotionele en psychologische ondersteuning die zo cruciaal is voor patiënten.

* Praktijkgerichte training: De opleiding biedt uitgebreide praktijktrainingen onder begeleiding van een ervaren docent. Je krijgt de kans om je vaardigheden te verfijnen en zelfverzekerd te worden in het toepassen van oncoreflexologie.

* Blijvende impact: Door deze therapie aan te bieden, maak je een tastbaar verschil in het leven van mensen die gecontronteerd worden met kanker. Je biedt hen verlichting, comfort en een betere kwaliteit van leven.

Deze opleiding wordt gegeven door Mevrouw Suzy Jacops. Zij heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring in reflexologie en volgde hierover diverse opleidingen in binnen- en buitenland.

Indien u deze vorming volgt, slaagt voor het examen en een gunstig evaluatierapport heeft bekomen, kan u op basis van uw diploma “Voetreflexoloog bij kanker” onmiddellijk erkend lid worden van de beroepsfederatie zonder verdere erkenningsprocedure.

Deze 6-daagse basisopleiding omvat:

  • Anatomie en pathologie bij kanker.
  • Psychologische aspecten van kanker.
  • technieken voetreflexologie bij kanker
  • Practicum met kankerpatiënten

PLANNING

Deze cursus zal plaatsvinden te Hasselt op de volgende data (telkens van 10u. tot 17u.) :

  • Zaterdag 28 en zondag 29 september 2024
  • Zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2024
  • Zaterdag 9 en zondag 10 november 2024

KOSTPRIJS:

De kostprijs voor deze vorming bedraagt 390 EUR. (U kan geen KMO portefeuille gebruiken voor deze opleiding)

TOELATINGSVOORWAARDEN:

Om deel te kunnen nemen aan deze vorming dient u reeds te beschikken over een basiskennis voetreflexologie.

BEPERKING:

Om de nodige kwaliteit te garanderen beperken wij het aantal deelnemers aan deze vorming tot MAX. 16 personen!

INSCHRIJVING:

Indien u wenst deel te nemen aan deze vorming, kan u zich inschrijven door het inschrijvingsformulier in te vullen.

* Verplichte velden

 

INFO:

De cursist dient zelf een lunchpakket mee te brengen.

EXAMINERING:

Aan het einde van de cursus zal u een praktisch examen afleggen. Bij het slagen in dit examen zal u het diploma “Voetreflexoloog bij kanker” ontvangen, geaccrediteerd door de Belgische Massage Federatie vzw.

Restitutie: Uw inschrijving wordt als definitief beschouwd bij de betaling van het inschrijvingsgeld. Bij annulatie zal er een mogelijke terugbetaling zijn van het inschrijvingsgeld op basis van de volgende regels:

  • annulatie 2 maanden voor aanvang: volledige terugbetaling;
  • annulatie < 2 maand voor aanvang: 50% terugbetaling;
  • annulatie < 1 maand voor aanvang: geen terugbetaling

Bij elke annulatie zullen er €10,-  administratieve kosten worden aangerekend voor dossierbeheer, facturering en creditering van uw inschrijving.

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar